الخميس، 21 أبريل 2016

دبابيس دجاج بالموليه صوص

دبابيس دجاج بالموليه صوص
دبابيس دجاج بالموليه صوص

نوع الاكلة الرئيسى : طبق رئيسي | المطبخ : أوروبي | وسام مسعود - مطبخ 101 - سي بي سي سفرة

المقادير

دبابيس دجاج
معجون طماطم
بصل
شيكولاتة خام مبشورة
جنزبيل فريش
كمون
جوزة الطيب
قرفة
شطة
كزبرة ناشفة
ثوم
زيت
زبدة
ماء
ملح
فلفل أسود

طريقة التحضير

* شرحى الدبابيس من ناحية الجلد بالسكين حتى الوصول الى العظم نفسه

* اخلطى معجون الطماطم و البصل المبشور مع التوابل و الجنزبيل الفريش المبشور و زيت و ملح وفلفل

* ارفعى الدبابيس فى الفرن حتى تكتمل النضج مع باقى التتبيلة عليها على درجة حرارة مرتفعة لحين تجهيز الصوص

* افرمى البصل و شوحيه فى طاسة ساخنة ثم ضيفى اليه الجنزبيل و الزيت مع ملح وفلفل و نفس التوابل المستخدمة فى التتبيلة مع الثوم المفروم

* ضيفى اليه الزبدة و اتركيها حتى تذوب تماما مع البصل و التوابل

* ضيفى الشيكولاتة المبشورة و قلبى بسرعه حتى تذوب تماما فى الطاسة

* ضيفى اليه ماء حتى يصبح الذوبان اسهل مع التقليب المستمر بالمضرب السلك

* ارفعى الدبابيس من الفرن ثم ضيفى اليها الصوص و تقدم بالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق