دبابيس دجاج بالموليه صوص |
نوع الاكلة الرئيسى : طبق رئيسي | المطبخ : أوروبي | وسام مسعود - مطبخ 101 - سي بي سي سفرة
المقادير
دبابيس دجاج
معجون طماطم
بصل
شيكولاتة خام مبشورة
جنزبيل فريش
كمون
جوزة الطيب
قرفة
شطة
كزبرة ناشفة
ثوم
زيت
زبدة
ماء
ملح
فلفل أسود
طريقة التحضير
* شرحى الدبابيس من ناحية الجلد بالسكين حتى الوصول الى العظم نفسه
* اخلطى معجون الطماطم و البصل المبشور مع التوابل و الجنزبيل الفريش المبشور و زيت و ملح وفلفل
* ارفعى الدبابيس فى الفرن حتى تكتمل النضج مع باقى التتبيلة عليها على درجة حرارة مرتفعة لحين تجهيز الصوص
* افرمى البصل و شوحيه فى طاسة ساخنة ثم ضيفى اليه الجنزبيل و الزيت مع ملح وفلفل و نفس التوابل المستخدمة فى التتبيلة مع الثوم المفروم
* ضيفى اليه الزبدة و اتركيها حتى تذوب تماما مع البصل و التوابل
* ضيفى الشيكولاتة المبشورة و قلبى بسرعه حتى تذوب تماما فى الطاسة
* ضيفى اليه ماء حتى يصبح الذوبان اسهل مع التقليب المستمر بالمضرب السلك
* ارفعى الدبابيس من الفرن ثم ضيفى اليها الصوص و تقدم بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق